zavřít
Zdeněk Pohlreich

šéfkuchař pražského café imperial, gastronom

Věk:
65
Narození:
10. 4. 1957 , Československo
Znamení:
beran   |  aktuální horoskop
Výška:
165 cm
Hodnotit:
Líbí Nelíbí

929 se líbí, 162 se nelíbí

ODEBÍRAT NOVINKY O TÉTO OSOBNOSTI

Zdeněk Pohlreich je moderátorem nového televizního pořadu Ano, šéfe!. Vzdělání: Gymnázium, Praha Hotelová škola, Praha Institute of Business Studies, Praha Praxe: od května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař 2004 - 2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance 2002 - 2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař 1998 - 2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař 1996 - 1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař 1993 - 1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef 1991 - 1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař 1990 - 1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař 1975 - 1989 různé hotely a restaurace, Praha Ocenění: 2000 vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS 2001 vítěz President's Award, Cancún Profesionální školení Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie LOTS training na Management School od Radisson SAS, Gothenburg, Švédsko 2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca 2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP…zobrazit celý životopis

Zdeněk Pohlreich v našich článcích

  • Podle SeznamZprávy ve VFN přednostně naočkovali Zdeňka Pohlreicha

    Podle SeznamZprávy ve VFN přednostně naočkovali Zdeňka Pohlreicha

    22. 1. 2021 17:26 Restauratér Zdeněk Pohlreich dostal v pražské Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) vakcínu proti koronaviru, ačkoli nepatří k lidem s přednostním nárokem na očkování. Podle nemocnice dostal jako náhradník jednu ze zbytkových dávek, pro které by jinak nebylo uplatnění, napsal server SeznamZprávy.cz.… více

  • Sklizeň předvolebních absurdit a bizáru

    Sklizeň předvolebních absurdit a bizáru

    4. 9. 2018 10:16 Čas šílenství nastal. Předvolební běsnění je v plném proudu a politici nás kvalitně zásobují fůrou groteskní propagace. Pouze pro silné povahy. … více

  • Předčí ikony mlsounů chlápci ve slipech?

    Předčí ikony mlsounů chlápci ve slipech?

    17. 3. 2018 20:20 Vaření nikdy nevyjde z módy, byť pokusy o to vystrnadit ho na okraj zájmu už tu byly, například s mánií polotovarů. Jenže nakonec se stejně triumfálně vrátilo. A je reflektováno v mnoha podobách. Jednou z nejoblíbenějších je bezpochyby vaření na obrazovkách v podobě kuchařských show, byť o jejich profesionální úrovni lze často pochybovat.… více

  • Vítězka MasterChefa Besky: Promluvila o spolupráci s nekompromisním Pohlreichem

    Extra.cz, 1. 7. 2022 Vítězstvím v soutěži MasterChef se dříve amatérské kuchařce Veronice Danišové (27), která si říká Besky, otevřely dveře do světa gastronomie, a protože je opravdu nadějným talentem, povedlo se jí navázat spolupráci se špičkami české kulinářské elity. Sympatická Slovenka, pro kterou je již řadu let Praha druhým domovem, se v rozhovoru pro eXtra.cz rozpovídala, jaký vlastně je slavný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (65), který si ji vzal pod svá křídla, a jestli opravdu pouští stejnou hrůzu jako v pořadu Ano, šéfe!, jímž se u nás proslavil.  … více

  • Lidé se odnaučili jíst, pane Pohlreichu. Dokdy vydrží vláda. Keller spočetl všem

    Parlamentnílisty.cz, 1. 6. 2022 Zdeněk Pohlreich by si měl vyzkoušet, jaké to je provozovat restauraci za německé ceny v oblastech bez turismu, komentuje sociolog Jan Keller šéfkuchařův výrok o cenách jídla. Lidé se dle Kellera už skoro odnaučili jíst. Fialově vládě profesor předvídá trvání do začátku topné sezony, což je i tak déle než čekal. Ve chvíli, kdy střední vrstvy začnou věřit, že ty nahoře už nepotřebují, dochází k nepředvídatelným událostem, sdělil též sociolog ParlamentnímListům.cz. … více

  • Pohlreich: 170 Kč za oběd, to je směšné. Za to je v Německu kafe

    Parlamentnílisty.cz, 30. 5. 2022 „Polední menu za 170 korun je ekvivalent šesti sedmi eur, uprostřed Evropy v roce 2022 je to směšný. To jsou peníze, za který si v Německu koupíte na dálnici kafe,“ odmítá šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, že by aktuální zdražení jídel bylo přílišné. Oběd za 170 Kč je podle něho v porovnání s čepovaným pivem za 60 korun levný. „Musíme si zvyknout na to, že lidé do restaurace nemohou chodit pořád,“ uvedl v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Lidé se podle šéfkuchaře také musí naučit, že „bez práce nejsou koláče“. „Už je to přece psáno v Písmu, kdo nepracuje, ať nejí,“ utnul. … více

Mohli by vás také zajímat…